AVP Cultural

Projectes i Tallers culturals de l'Associació

Què és l'AVP Cultural?

L’Associació de Veïns de Pedralbes (AVP) ha confeccionat una carpeta de cursets i programes culturals que pretenen apropar no només l’Associació als seus associats i veïns, sinó també les diferents institucions que tenen la seva seu al barri. Amb la carpeta AVP-Cultural utilitzem la cultura com a força motriu, com a dinamo de l’Associació.

 

Si ets veïna o veí, jove o gran, i vols fer quelcom pel, del i amb el teu barri, pots comptar amb el compromís d’aquesta associació. La única limitació que tens és que tot el que facis o produeixis tingui un rerefons cultural i busqui posar Pedralbes al mapa. En els darrers mesos hem aconseguit una mena de mecenatge amateur per a un noi estudiant d’un institut de Pedralbes, en Pepe Gay, qui ha produït un vídeo sobre la història del nostre barri (Pedralbes i la seva història) que ha pogut presentar a la seva escola com a treball d’estudi. Aquesta feina d'en Pepe ha pogut comptar amb el guió de Víctor Solé Ferioli i narració del professor d'Economia Financera de la Universitat de Barcelona (UB), Dr. José María Gay de Liébana. Podeu gaudir de la seva feina en aquesta mateixa pàgina.

 

Si ets una persona compromesa, t’estimes la cultura, tens pulsions d’artista i anheles fer alguna cosa per i amb Pedralbes... pots comptar amb la nostra Associació!

 

Per altra banda, l’AVP-Cultural també organitza alguna conferència de caire cultural, col·laborant amb altres institucions de Pedralbes —com és el cas de la conferència del Dr. Valentí Fuster organitzada pel Reial Club de Tennis Barcelona 1899 el dijous 4 d’octubre 2012—, o rebent l’assistència d’altri.

 

Finalment, en l’AVP-Cultural també entren els cursets de bridge i/o mus que estem organitzant conjuntament amb la Casa de Cantàbria a Barcelona. Els socis de l’AVP tindran descompte i us animem que us en informeu o bé al nostre  enviant un e-mail a administracio@avpedralbes.com.

 

Si tens la força d’un emprenedor i vols organitzar un curset per al benefici de la teva comunitat, pots comptar amb el suport d’aquesta Associació! Recordeu: la cultura és cosa de tots!


Informació a l'Infobarris de BTV sobre l'Acord AVP-Casa Cantàbria

Divendres 18 Gener 2013 va aparèixer una informació a l'Infobarris de BTV sobre les activitats d'AVP-Cultural que l'AVP organitzarà a la seu de la Casa Cantàbria de Barcelona (c/Sor Eulàlia de Anzizu 45). El nostre ex-secretari, Víctor Solé Ferioli, va aparèixer juntament amb el Sr. Fernando Sobrino, vicepresident de la Casa Cantàbria. Podeu veure el vídeo també aquí.


PEDRALBES I LA SEVA HISTÒRIA

L'Associació de Veïns de Pedralbes (AVP), compromesa amb la cultura i la joventut, ha ajudat a un dels nostres joves associats, en Pepe Gay de Liébana, a fer el seu treball d'investigació de Batxillerat artístic.

 

Es tracta d'un documental amateur titulat PEDRALBES I LA SEVA HISTÒRIA, amb realització de Pepe Gay, guió de Víctor Solé i narració del Prof. José María Gay de Liébana. Agraïm la col·laboració del Museu Monestir de Pedralbes i de l'Associació Cultural Casa Orlandai.

 


Col·laboració al llibre "Pedralbes i Sarrià"

L'Associació de Veïns de Pedralbes (AVP) ha col·laborat amb l'Associació de Veïns de Sarrià (@AVSarria) i amb el Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià per a que es pogués confeccionar el llibre PEDRALBES I SARRIÀ, d'Edicions El Mirador.

 

En aquest llibre podreu conèixer la història de Pedralbes al detall, la seva vinculació tant amb Sarrià com amb Les Corts (que va estar relacionada amb Sant Vicenç de Sarrià fins el 1835). S'hi explica la nostra història, des de l'època romana fins els nostres dies, passant pels moments més importants: la fundació del Monestir el 1327, la Guerra de Successió i l'assentament de tropes franceses, els primers assentaments burgesos, l'annexió de Sarrià a Barcelona el 1921, la primera urbanització, etc. Mentre ajudava en la confecció del material per aquest llibre, l'AVP va estar produint el documental Pedralbes i la seva història.

 

Podeu trobar aquest maravellós llibre a totes les llibreries de Sarrià i Pedralbes. Val 16 euros, però si ets soci de l'AVP podràs gaudir d'un 30% de descompte. Només hauràs de posar-te en contacte amb calaixcat@calaixcat.com, adreçant-te a Jaume Gras d'Edicions El Mirador, o amb administracio@avpedralbes.com, adreçant-te a l'Administració de l'AVP.