Entre veïns

 

Amb el metre quadrat és el més car de l’estat, Pedralbes és el barri de més alt estanding de Barcelona. Grans zones residencials, parcs i poc comerç són els trets distintius d’un barri tradicionalment poc associatiu, però on molts veïns de tota la vida lluiten per canviar la imatge elitista de la zona.

Veïns com la Roser, que va arribar al barri als anys 70, quan la zona estava sense asfaltar i sense enllumenat públic. El mateix li va passar a l’Àngels, que hi va arribar amb els seus pares. Ara encara viu al barri, i és mare del Víctor i l’Àlex: un noi que, malgrat tenir la part esquerra del cos paralitzada, viu cada dia amb entusiasme i ganes de fer coses. La Júlia, als seus 18 anys, tot just en fa només dos que s’ha traslladat al barri. Ara fa de cangur mentre es treu els estudis de psicologia. Per la seva banda, el Pol sempre ha viscut a Pedralbes i combina d’institut amb el tennis. Ell i el Gonzalo, el seu pare, són socis del Real Club Tenis Barcelona, el club emblemàtic de Pedralbes. L’Associació de Veïns del barri ara lluita per convertir una casa modernista  abandonada -la coneguda com casa Hurtado- en un equipament que gaudeixin els veïns del barri. En aquesta lluita hi està ficat l’Antoni, un home que ha voltat per mig món i ha tornat en la seva vellesa a Pedralbes ple d’històries i coneixements.

 http://www.btv.cat/alacarta/entre-veins/5394/Oci


Petit Mercat de Nadal

Nadal a Pedralbes

L'Associació de Veïns de Pedralbes ha organitzat enguany el seu primer Petit Mercat de Nadal.
 Comencem a preparar el Nadal a Sarrià i Pedralbes ha estat una iniciativa que pretén potenciar els valors de cohesió del barri. L’assistència fou un èxit: venda d’artesania nadalenca, pastissos, regalets, activitats infantils, visites guiades al Museu Monestir de Pedralbes i moltes coses més, escoltant nadales en un ambient acollidor.

Concurs de dibuix infantil

 


Altres

Carrer Pere Duran Farell

El carrer que puja des de l'avinguda Diagonal a carrer George R. Collins (carrer entre el Palau Reial de Pedralbes i la Facultat de Dret UB) ha canviat de nom.

 

Des de fa uns mesos, el carrer Fernando Primo de Rivera es diu carrer Pere Duran Farell, en honor a un important empresari del gas natural d'aquest país.

 

Diumenge 22 Abril pel matí, autoritats i representants del Districte de Les Corts, de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la Unió per la Mediterrània (que té la seu a aquest carrer), d'importants empreses catalanes, i la família d'en Pere Duran, van inaugurar el nou nom d'aquest carrer de Pedralbes. També hi van ser alguns membres de la Junta Directiva de la nostra Associació.

 

Podeu veure aquesta notícia a BTV, LaInformación.com, Qué.es, al web del Districte de Les Corts. És interessant saber que la UPC entrega el Premi Duran Farell d'Investigació Tecnològica cada any.


16 Portes de Collserola: La Porta de Pedralbes

Des de l'Associació de Veïns de Pedralbes estem al corrent de la projectada Porta de Pedralbes a Collserola, o Porta 2. Pujarà pel Parc del Castell de la Oreneta i per darrera del Monestir de Pedralbes cap a la carretera de les Aigües d'aquell tram, entre les muntanyes del Tibidabo i Sant Pere Màrtir. Des de la nostra Associació estem sempre informant-nos de qualsevol novetat, i sabem que és tant una oportunitat del Parc Natural de Collserola, de tota la ciutat, també del nostre barri en particular i, per descomptat, dels professionals que hi vulguin presentar els seus projectes.

 

Des de l'AVP estem disposats a conéixer les idees que es presentin per a la Porta 2, o Porta de Pedralbes a Collserola, i donar-li suport moral si així els arquitectes que ho presentin ho desitgen, sempre delimitant aquest suport en el fet que no s'hi inscrigui cap posicionament polític explícit.

 

Més informació sobre les 16 Portes de Collserola a la web de Territori.

 

 

 Les Corts obre el concurs de propostes per millorar la comunicació amb Collserola

Els veïns de les Corts creuen que el projecte de les 16 portes de Collserola serà una oportunitat per guanyar equipaments i millorar l'accés a la muntanya. De moment, ja s'ha obert un concurs d'idees perquè equips multidisciplinaris hi presentin les propostes. Les portes de les Corts són al Parc de Cervantes i a Pedralbes, molt a prop del monestir.

Els guanyadors del concurs de propostes no se sabran fins a l’any que ve. El projecte de les 16 portes de Collserola no serà una realitat fins d’aquí a dos mandats. L’objectiu és que, tal com ja va fer amb el mar, Barcelona s’obri ara també a la muntanya.