Rehabilitació Pavellons Güell


Els Pavellons Güell seran rehabilitats: una demanda de l'AVP es compleix finalment. La Universitat de Barcelona, propietària del recinte, i l'Ajuntament han signat un acord de deu anys en què l'Institut Municipal del Paisatge Urbà per portar a terme la restauració integral.


El projecte consta de tres fases. En primer lloc, s'obrirà una porta nova amb una caseta de control d'accés per als visitants. Es rehabilitarà el jardí mediterrani que Gaudí va crear inspirant-se en el poema de Jacint Verdaguer L'Atlàntida, en el qual es vol mantenir l'essència floral i vegetal. A més, se substituiran els actuals murs d'obra opacs per tanques transparents que deixaran veure, des del carrer, l'interior de la finca. Pel que fa als pavellons, es restauraran les façanes i les cobertes i l'espai es convertirà en un museu on es recrearà la vida quotidiana de l'època a través, per exemple, de mobiliari.


Des de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà es calcula que en el termini d'un any ja es podrà visitar el jardí i que cap al 2016 l'obra estarà del tot enllestida.


Els Pabellons Güells són, juntament amb el Monestir, la Casa Hurtado, els Jardins del Palau i els Jardins de la Torre Girona, una de les nostres joies més preuades.